Side Bar

ULRICH PARZANY

Elke avond staat een toespraak van dominee Ulrich Parzany centraal. Zijn preken gaan over de zin van het leven en hoe God daar in past. Bijvoorbeeld: 'Kan men God bewijzen?' en 'Hoe kan God dat toelaten?'

Tijdens de eerste ProChrist-actie in 1993 preekte Parzany samen met Billy Graham, bekend van zijn toespraken voor grote mensenmassa’s. Na de tweede actie, voor het eerst met satellietuitzending, is Ulrich Parzany uitgegroeid tot een ware Duitse tv-persoonlijkheid.

Onlangs is in Nederland een boek van Parzany uitgegeven met de titel ‘Er is één God…’ (Getuigen van Christus in een multiculturele samenleving). Dit boek kan besteld worden bij uitgeverij Ark Media.
Stacks Image 76

ER IS EEN GOD

Ulrich Parzany denkt in dit boek grondig na over de effectiviteit van de christelijke getuigenis in een multireligieuze samenleving. 

De centrale vraag is: hoe kun je als christen mensen met een ander geloof respectvol en vrijmoedig benaderen?

Parzany gaat in op de vraag wat moslims geloven, hoe dat zich verhoudt tot wat christenen geloven en wat dat betekent voor de dialoog met moslims. Daarnaast geeft hij informatie en invalshoeken om als christen in gesprek te gaan met boeddhisten en hindoes.

Dit boek is bedoeld voor christenen die goed willen nadenken over de kracht en de noodzaak van hun getuigenis.
Stacks Image 83